Om mine behandlinger

Veje til Velvære

v/ aut. fysioterapeut Else Veje

Min baggrund


Siden jeg i 1983 blev autoriseret fysioterapeut, har jeg arbejdet med mange aspekter indenfor faget.


Et bredt spekter af genoptræningsopgaver har været en del af min dagligdag gennem mange år via ansættelser i både hospitalsregi såvel som kommunalt regi. Større og mindre genoptræningsopgaver efter både arbejds- og fritidsulykker, efter forskellige ortopædkirurgiske indgreb, bl.a. nye knæ- og hofteled, men også efter langvarig sygdom. 


Igennem min mangeårige, sideløbende tilknytning til og ansættelser i tværfaglige smerteklinikker og smertecentre har jeg altid søgt efter bedre og mere effektive metoder til at hjælpe mine patienter.


Til smertebehandling anvender jeg for det meste en kombination af PRRT- og TMR teknikker, som bygger på en basal forståelse af vores nervesystem.PRRT

I 2008 opdagede jeg PRRT – Primal Reflex Release Technique, som er en hurtig og effektiv manuel terapiform til at afdække og behandle muskel-skelet smerter.

Terapiformen er udviklet af den amerikanske fysioterapeut John Iams (http://www.theprrt.com)


Efter at have gennemført et selvstudie og et grundkursus i 2008 , tog jeg i 2010 til USA for at lære PRRT teknikken af John Iams selv og igen i 2012.


Primære reflekser består af en serie automatiske, underbevidste reaktioner, der kan beskrives som: overraskelse, tilbagetrækning og tilsammen - beskyttende reflektoriske reaktionsmønstre.


Et eksempel på en primær, basal og simpel refleks er benets ufrivillige bevægelse, når lægen slår forsigtigt med hammeren i forbindelse med undersøgelse af ens reflekser.


Det egentlige formål med aktivering af vores primære, basale reflekser er at beskytte vores krop mod skader; hvis man oplever en pludselig smerte eller overraskelse aktiveres en meget hurtig indsættende, primær refleksaktivitet - hurtigt indsættende reaktionsmønstre som inddrager hele kroppen.

PRRT bygger på antagelsen, at gentagne overstimuleringer af kroppens primære refleksmønstre, generer smerte og fastholder smertebilledet, hvilket ofte medfører kroniske smerter.


Ved hjælp at PRRT teknikken kan jeg med blid, manuel terapi dæmpe og nulstille kroppens erindring om de tidligere aktiveringer af primære reflekser, der har skabt smerteproblematikken.

TMR

I 2011 stiftede jeg bekendtskab med TMR – Total Motion Release teknikker; gennem både selvstudier og online studier. Nu er denne terapiform blevet en meget integreret del af min værktøjskasse.


Terapiform er udviklet af den amerikanske fysioterapeut Tom Dalonzo-Baker – et meget patientvenligt koncept, nemt at forstå og nemt at lære – og særdels effektivt  (http://www.totalmotionpt.com)


Total Motion Release består af en række øvelser, der hjælper kroppen med at restituere skadede områder og genskabe balance ved at udføre øvelser for de tilsvarende områder uden skader, f.eks. skulderøvelser for venstre skulder hvis der er smerter i højre skulder.

Else Veje

Bubbelvej 46

5464 Brenderup

KONTAKTOPLYSNINGER

PROFIL

Autoriseret fysioterapeut med mangeårig erfaring bl. a. fra tværfaglige smerteklinikker.


Videreuddannet indenfor

PRRT - Primal Reflex Release Technique     

og

TMR - Total Motion Release.

© Copyright 2016. All Rights Reserved.